banner-fodbold.jpg

Valgfag

Fodboldefterskole

 

Vælg fodbold på Flemming Efterskole - vi Flemming brænder vi max for fodbold.

Vi brænder for at træne, både så det er sjovt og seriøst på samme tid. På den måde udvikler man sig bedst.

Vi brænder for, at den enkelte spiller bidrager til holdets fælles præstation. Du skal byde ind med alt det, du kan, for at holdet bliver godt og sjovt at spille på.

 

Individuel udvikling 

Træningen tilpasses og planlægges, så uanset dit niveau vil skolens trænere kunne bidrage til din udvikling.

VI har to hold, og vi træner niveaudelt. Træningen tilpasses, så vi hele tiden bygger ovenpå den enkeltes niveau.

Vi prioriterer både den individuelle udvikling og udvikling af holdet som helhed. 

 

Spillestil og fodboldforståelse

Vi organiserer det defensive spil efter zoneprincipper. Vi organiserer det offensive spil udfra kreativitet, iderigdom og individuelle tekniske færdigheder.

Træningsmængde

Du kan træne op til otte timer om ugen. Derudover spiller vi masser af kampe.

 

Kampe og turneringer

Vi deltager i Skoleligaen, DBU-turneringer og efterskolestævner.

I videoen kan du se et tilbageblik på efterårets RIM Stævne, der er en efterskoleturnering for skolerne i Regionen i Midten. 

Fodboldlærerne

I trænerstaben har vi trænere med DBU´s A- og B-licens samt DGI-uddannede trænere.

Mød de ansatte her.

 

Se vores kunstgræsbane her.

 

Spotklasse: Fodboldklassen

Fodboldklassen er ny og starter op fra 20-21. Den er for 10. klasse elever, der ønsker et efterskoleår med fodbold på højt niveau i kombination med den gode træning fra gymnastikken.

Læs mere om Fodboldklassen her

 

Spotklassen Spring-fodboldklassen

Spring-fodboldklassen er en 10. klasse for drenge og piger, der gerne vil have ekstra meget fodbold på skemaet. To formiddage om ugen trænes fodbold, og en formiddag om ugen har du spring. Kombination er fodbold og spring er rigtig god i forhold til hurtighed, spændstighed og smidighed.

Fodboldspillere i springfodbold-klassen elsker fodbold og elsker at træne.

Læs mere om Spring-fodboldklassen her

 

Fodbold som fokusfag

I fokusfodbold træner vi målrettet og hen mod at gøre dig og dit hold stærkere. Vi træner med det hold, vi spiller kampe med.

På Flemming synes vi, at det er vigtigt, at holdet fungerer optimalt, så den enkelte kan føle sig godt tilpas og dermed yde sit bedste.

På Flemming prioriterer vi både holdet og den enkelte - vi spiller god fodbold, og vi vinder kampe.

Vælger du Fokusfodbold binder du dig til to timer på valgfagsskemaet. Derudover kan de vælge andre fodboldvalgfag, som fx Teknik og afslutninger, Spilforståelse, Intervalspil.

 

 

Fodbold som valgfag

Alle elever på Flemming har mulighed for at vælge fodbold på lige det niveau, der passer til dem. Se et skema her.

 

Vi har flere forskellige fodboldvalgfag, du kan vælge mellem. 

 

FOKUSFODBOLD 

Køns- og niveauopdelt undervisning to timer om ugen. Vi træner holdvis, så den enkeltes bidrag til holdet er i fokus. I fokusfodbold træner vi holdbaseret og målrettet kampe.

 

SPILTRÆNING OG -FORSTÅELSE

Vi træner de holdtaktiske elementer i selve spillet

 

TEKNIK OG AFSLUTNING

Vi går i dybden med en af spillets vigtigste dimensioner – nemlig af score mål, imens vi træner de tekniske elementer i spillet.

 

FODBOLD FOR SJOV

Holdet for både piger og drenge, øvede samt nybegyndere. Her er der plads til alle, der har lyst til at spille for sjov med legen som det bærende element.

 

INDEFODBOLD

Fodbold – blot indendørs, hvor bander, fart og intensitet er i fokus.

 

INTERVALSPIL

Her er der knald på. Konditionen trænes via ”intervalspil”, som alle fodboldspillere elsker. Vi træner forskellige intervalspil, der understøtter den måde, vi gerne vil spille kampe på.

Kort om fodbold

MÆNGDE:
Op til 10 timer om ugen

NIVEAU:
Udfordringer til alle – træningen foregår holdvis

FORVENTNINGER:
Holdånd, ihærdighed og glæde ved samvær og legen

OPLEVELSER:
DBU-turneringer, kampe/stævner og DM for efterskoler.

FACILITETER:
Helt ny kunstgræsbane, græsbane, haller til indendørs, kvalitetsbolde- og materialer.

Fodbold på skemaet

Fodbold er et af de mest populære boldspil både blandt børn og voksne – og det er ikke uden grund! Boldspillet har mange facetter og kan nemt danne grobund for utallige timer på fodboldbanen, der både rummer kamp, taktik, glæde, leg og god motion.

 

Holdsporten har meget at byde på, både når det kommer til konkurrencekulturen og øvelsen i at stå sammen som et hold, når krisen rammer. Der er langt fra den euforiske følelse, man får af at vinde med sit hold, og til det nederlag, man føler, når kampen tabes. Men det gode ved fodbold er, at der er en lektie at lære ved begge scenarier. Når man har tabt som hold, må man rejse sig igen og arbejde sammen for at vinde næste gang!

 

Elsker du fodbold? Og har du lyst til at udfordre dit fodboldtalent? I efterskoleåret har du de bedste muligheder for at kombinere dine interesser med dit skoleskema. Her er der plads til det hele, og du vælger endda selv, hvilke af dine interesser du vil bruge tid på – valgene tæller forskellige fag, som du selv sætter sammen i dit valgfagsskema.

Hvis du, som så mange andre sportsglade unge, er bidt af en gal fodbold, er efterskolefodbold klart noget for dig.

Skal du på fodboldefterskole i Jylland?

Vælg Flemming Efterskole, hvor du har mulighed for at vælge fodbold som valgfagSpring-fodboldklassen eller Fodboldklassen.

Det betyder, at du får masser af tid på banen til at finpudse teknikkerne, støtte op om holdet og selvfølgelig få masser af god motion.

I fodbold arbejder vi med præstation og den enkelte spillers rolle i fællesskabet. Vi arbejder intenst med de tekniske færdigheder, som er grundlaget for at styrke netop din position på banen.

Du vil blive udfordret på dine samarbejdsevner og fysiske kapacitet. Har du lyst til at være en del af et fællesskab – der både handler om at vinde og om at stå sammen med oprejst pande i svære situationer? Så vælg fodbold som dit valgfag!

Du kan vælge imellem flere forskellige hold, og du er sikker på at finde netop det niveau, hvor du kan udvikle dig mest og samtidig have det sjovt.

Holdene er inddelt efter, hvilket fokus og engagement man hver især ønsker at tillægge sit valgfag. Det forventes dog, at man naturligvis altid møder op med god holdånd og ihærdighed.

Vil du vide mere om, hvilke fag der fylder på skemaet udover valgfagene? Her kan du læse om de boglige fag på skemaet.