banner-fodbold.jpg

Valgfag

Fodbold Efterskole

Fodbold er et af de mest populære boldspil både blandt børn og voksne – og det er ikke uden grund! Boldspillet har mange facetter og kan nemt danne grobund for utallige timer på fodboldbanen, der både rummer kamp, taktik, glæde, leg og god motion.

Holdsporten har meget at byde på, både når det kommer til konkurrencekulturen og øvelsen i at stå sammen som et hold, når krisen rammer. Der er langt fra den euforiske følelse, man får af at vinde med sit hold, og til det nederlag, man føler, når kampen tabes. Men det gode ved fodbold er, at der er en lektie at lære ved begge scenarier. Når man har tabt som hold, må man rejse sig igen og arbejde sammen for at vinde næste gang!

Elsker du fodbold? Og har du lyst til at udfordre dit fodboldtalent? I efterskoleåret har du de bedste muligheder for at kombinere dine interesser med dit skoleskema. Her er der plads til det hele, og du vælger endda selv, hvilke af dine interesser du vil bruge tid på – valgene tæller forskellige fag, som du selv sætter sammen i dit valgfagsskema. Hvis du, som så mange andre sportsglade unge, er bidt af en gal fodbold, er efterskolefodbold klart noget for dig.

Skal du på fodboldefterskole i Jylland?

Vælg Flemming Efterskole, hvor du har mulighed for at vælge fodbold som valgfag eller Spring-fodboldklassen.

Det betyder, at du får masser af tid på banen til at finpudse teknikkerne, støtte op om holdet og selvfølgelig få masser af god motion. I fodbold arbejder vi med præstation og den enkelte spillers rolle i fællesskabet. Vi arbejder intenst med de tekniske færdigheder, som er grundlaget for at styrke netop din position på banen. Du vil blive udfordret på dine samarbejdsevner og fysiske kapacitet. Har du lyst til at være en del af et fællesskab – der både handler om at vinde og om at stå sammen med oprejst pande i svære situationer? Så vælg fodbold som dit valgfag!

Du kan vælge imellem flere forskellige hold, og du er sikker på at finde netop det niveau, hvor du kan udvikle dig mest og samtidig have det sjovt. Holdene er inddelt efter, hvilket fokus og engagement man hver især ønsker at tillægge sit valgfag. Det forventes dog, at man naturligvis altid møder op med god holdånd og ihærdighed.

Vil du vide mere om, hvilke fag der fylder på skemaet udover valgfagene? Her kan du læse om de boglige fag på skemaet.

Du kan vælge:

Spring-fodboldklassenSpring-fodboldklassen er den oplagte kombination mellem spring og fodbold på Flemming Efterskole. Klassen er for dig, der bare vil det hele, og som er vild med både spring og fodbold. 

Fodbold: Køns- og niveauopdelt undervisning to timer om ugen. Vi træner holdvis, så den enkeltes bidrag til holdet er i fokus.

Fokusfag fodbold: Vi går endnu mere i dybden med de øvelser og det fokus, vi har i fodbold.

Spiltræning og forståelse: Vi træner de holdtaktiske elementer i selve spillet

Teknik og afslutning: Vi går i dybden med en af spillets vigtigste dimensioner – nemlig af score mål, imens vi træner de tekniske elementer i spillet.

Fodbold mix for sjov: Holdet for både piger og drenge, øvede samt nybegyndere. Her er der plads til alle, der har lyst til at spille for sjov med legen som det bærende element.

Indefodbold: Fodbold – blot indendørs, hvor bander, fart og intensitet er i fokus.

Futsal: Den nye, moderne udgave af indendørs fodbold med teknik og bevægelse i højsædet.

Kort om fodbold

MÆNGDE:
Op til 10 timer om ugen

NIVEAU:
Udfordringer til alle – træningen foregår holdvis

FORVENTNINGER:
Holdånd, ihærdighed og glæde ved samvær og legen

OPLEVELSER:
DBU-turneringer, kampe/stævner og DM for efterskoler.

FACILITETER:
Helt ny kunstgræsbane, græsbane, haller til indendørs, kvalitetsbolde- og materialer.