opvisning-kampraab.jpg

Ny Elev?

Passer Flemming Efterskole til mig eller mit barn?

Tag efterskoletesten for at få svar

Vi ved, det er svært at finde den rigtige efterskole.

Der er i alt 244 efterskoler i Danmark, og det er umuligt at vide, hvilken efterskole der er den helt rigtige for dig.

Hver efterskole er forskellig og målrettet forskellige elever.

Derfor er det vigtigt, at du gør dig umage, når du vælger efterskole. Hvis du tager vores test, hjælper vi dig på vej til at lære Flemming Efterskole at kende.

 

Efterskoleguide for forældre 

Tag testen og find ud af, om Flemming Efterskole er det rette valg for dit barn. Så snart du har krydset af, modtager du en mail med dit resultat.

EFTERSK (1).png

 

Efterskoletesten for børn

Tag testen og find ud af, om Flemming Efterskole den rigtige for dig.

EFTERSK.png

Hvad er efterskole - hvorfor skal jeg tage på efterskole?

Det er vigtigt at overveje, om efterskole overhovedet er noget for dig.

En efterskole er en slags kostskole, hvor du bor tæt sammen med de andre elever, enten på gange eller i huse, og hvor du lærer både de andre og dig selv rigtig godt at kende.

Mange unge mennesker får deres livs bedste år, mens de er på efterskole. De lærer at klare sig selv, fordi de er væk fra deres forældre og nu selv skal tage ansvar for mange ting i hverdagen.

Samtidig er hverdagen struktureret og tilrettelagt, så du udvikler dig både fagligt og socialt.

 

Tjekliste når du skal vælge efterskole

  • Hvornår vil du gerne på efterskole? 9., 10. eller måske allerede i 8.? Undersøg hvilke klassetrin efterskolen tilbyder. De fleste har 9. og 10. klasse, mens nogen også har 8. klasser.

 

  • Er du kreativ, sporty eller filosofisk? Undersøg hvilke fag, efterskolen tilbyder. Mange efterskoler har specialiseret sig, så det er vigtigt, at du kigger nærmere på deres fag.

 

  • Har du særlige behov? Har du allergier, er du ordblind eller noget helt tredje? Kontakt efterskolen og find ud af om, de kan hjælpe dig.

 

  • Transport! Undersøg hvor efterskolen ligger placeret i forhold til jeres bopæl. Snak med dine forældre om, hvor langt I vil køre for at komme derhen? Skal du med offentlig transport, er det en god idé at kontakte efterskolen for at høre, hvilke muligheder der er. Det kan være, de har en særlig kørselsordning.

 

Hvordan vælger jeg efterskole?

  • Kig grundigt på deres hjemmeside og sociale medier! Det giver et godt indblik i hverdagen, og du kan se, om deres fag, faciliteter og tilgang er det, som matcher dine interesser.

 

  • Snak med tidligere elever! Det kan være du kender nogen, der har gået der, som kan fortælle dig mere om skolen.

 

  • Få en rundvisning! Vi synes, at det allervigtigste er, at du kommer og besøger skolen, ser faciliteterne og mærker stemningen. På den måde kan du tydeligt mærke, om efterskolen passer til dig.

 

 

Du er meget velkommen til at besøge os.

Bestil en rundvisning her