opvisning-kampraab.jpg

Ny Elev?

Passer Flemming Efterskole til mig?

Tag efterskoletesten

Vi ved, det er svært at finde den rigtige efterskole. Der er i alt 244 efterskoler i Danmark, og det er umuligt at vide, hvilken efterskole, der er den helt rigtige for dig.

Alle efterskolerne er forskellige og målrettet forskellige efterskoleelever. Derfor er det vigtigt at gøre sig umage, når man skal vælge efterskole. 

 

Derfor opfordrer vi dig til at tage efterskoletesten: Er Flemming Efterskole den rigtige for mig?

 

TAG TESTEN HER

Hvad er efterskole?

Det er vigtigt at overveje, om efterskole overhovedet er noget for dig.

En efterskole er en slags kostskole, hvor du bor tæt sammen med de andre elever, enten på gange eller i huse, og hvor du lærer både de andre og dig selv rigtig godt at kende.

Mange unge mennesker får deres livs bedste år, mens de er på efterskole. De lærer at klare sig selv, fordi de er væk fra deres forældre og nu selv skal tage ansvar for mange ting i hverdagen.

Samtidig er hverdagen struktureret og tilrettelagt, så du udvikler dig både fagligt og socialt.

 

Tjekliste når du skal vælge efterskole

  • Hvornår vil du gerne på efterskole? 9., 10. eller måske allerede i 8.? Undersøg hvilke klassetrin efterskolen tilbyder. De fleste har 9. og 10. klasse, mens nogen også har 8. klasser.

 

  • Er du kreativ, sporty eller filosofisk? Undersøg hvilke fag, efterskolen tilbyder. Mange efterskoler har specialiseret sig, så det er vigtigt, at du kigger nærmere på deres fag.

 

  • Har du særlige behov? Har du allergier, er du ordblind eller noget helt tredje? Kontakt efterskolen og find ud af om, de kan hjælpe dig.

 

  • Transport! Undersøg hvor efterskolen ligger placeret i forhold til jeres bopæl. Snak med dine forældre om, hvor langt I gider køre for at komme derhen? Skal du med offentlig transport, er det en god idé at kontakte efterskolen for at høre, hvilke muligheder der er. Det kan være, de har en særlig kørselsordning.

 

Hvordan vælger jeg efterskole?

  • Kig grundigt på deres hjemmeside og se, om deres fag og specialer er det, som matcher dine interesser.

 

  • Snak med tidligere elever! Det kan være du kender nogen, der har gået der, som kan fortælle dig mere om skolen.

 

  • Få en rundvisning! Vi synes, at det allervigtigste er, at du kommer og besøger skolen, ser faciliteterne og mærker stemningen. På den måde kan du tydeligt mærke, om efterskolen passer til dig.

 

 

Du er meget velkommen til at besøge os.

Bestil en rundvisning her