banner-teamgym.jpg

Valgfag

Teamgym på højt niveau

Vælg en efterskole, hvor du kan få masser af teamgym på skoleskemaet

Vælger du teamgym som fokusfag eller spotklasse under dit ophold på Flemming Efterskole, kan du være sikker på at få det fulde udbytte både socialt, fagligt og af gymnastikken.

Teamgym er en konkurrencedisciplin, som kombinerer forskellige sider af almen gymnastik. Så hvis du har lyst til at udfordre dine egne evner indenfor en spændende kombination af både rytme, spring og stor teknisk kunnen – så kunne teamgym meget vel være sporten for dig.

Teamgymkonkurrencer med efterskolen

Vi stiller hvert år op til konkurrence med vores teamgymhold. Fra år til år vurderer vi hvor mange hold, vi kan stille op med i henholdvis pigerækken, drengerækken og mixrækken.

Hvert hold har tilknyttet deres egen teamgymtræner, og vi arbejder hårdt på at bygge et fællesskab og en god holdånd op, så alle er trygge til at præstere deres ypperste - både til træning og i konkurrence.

Vælg Teamgymklassen

Kan du ikke få nok af teamgym, og er du klar på et år med fuld fordybelse, så har du i 10. klasse mulighed for at vælge vores spotklasse Teamgymklassen.

Hvis du går i 9. klasse eller vælger en anden 10. klasse, kan du vælge teamgym som fokusfag og blive en del af holdet.

Kort om teamgym

MÆNGDE:
Op til 4 timer om ugen

NIVEAU: Du skal kunne lave en araber flik for at vælge teamgym

FORVENTNINGER:
Tage dine færdigheder til det næste niveau

OPLEVELSER:
JM og DM i teamgym

FACILITETER:
To springcentre, pomfritgrav, syv springgrave, fem stortrampoliner, fem meter tumblingtrack, 27 meter fasttrack, 25 meter fiberbane, 3 x 18 meter Airtrack +, 15 meter teamgym fiberbane, tre Dorado minitrampoliner, to pegasus, foamtrainer og teamgym rytmegulv.

Flemming Efterskole Youtubekanal: Teamgym playliste

Følg vores playliste på Youtube

Gymnastikkens perfekte mix

Teamgym er som sagt en gymnastikdisciplin i en blanding af rytmiske bevægelser og kraftfulde spring. Derudover er det en holdsport, som kræver stor teamspirit, selvdisciplin og en konstant lyst til at yde sit og holdets bedste. Det betyder, at træningen er alsidig og med stort fokus på koordination, rytme og kraft.

Teamwork og teknisk overskud skal kunne mærkes helt ud på publikumsrækkerne, når konkurrencen er i gang – derfor spiller netop denne del også stor rolle i træningen såvel som i konkurrencen. Er du både til rytme og spring, og elsker du at vise alle, hvad du kan? Så er teamgym med andre ord et godt valg for dig.

Fokus på den individuelle udvikling

Flemming Efterskole stiller skarpt på den enkelte elevs individuelle ståsted og udvikling herfra. Derfor forventes det, at du har lysten til at tage dine færdigheder til det næste niveau.

Et team fungerer kun optimalt, hvis hver enkelt elev deltager og yder sit bedste – vi står klar og hjælper dig og teamet helt i mål! Du har på Flemming Efterskole mulighed for selv at sammensætte store dele af dit skema med alt det, du bedst kan lide – hvad end det er fodbold, powertumbling, musik eller teamgym. Tag et kig på de forskellige valgfag her!

Teamgym kræver mentalt overskud

Teamgym er, som det allerede er slået fast, en konkurrencedisciplin, der kræver fokus og ikke mindst stor gymnastikglæde. Foruden dette kan det være en fordel at væbne sig med et mentalt overskud for at kunne modstå presset, når du, som én ud af seks udvalgte, skal plante en full-full i en larmende hal.

Det er her, undervisningen virkelig kommer til sin ret. Vi har erfaringen og faciliteterne til at tage dig under en tryg vinge og med på en sjov, udfordrende og lærerig rejse. Og vi er naturligvis på skolen hver dag, hvis du skulle trænge til en snak.

Teamgymundervisningen lærer dig, foruden de tekniske færdigheder, at modstå presset, så du kan udføre dine spring under alle forhold.

Du modtager undervisning i behændigheder og teknik, som specifikt er nødvendige for at kunne komme på eksempelvis GymDanmarks landshold i teamgym. Flemming Efterskole stiller med hold i både drenge- og pigerækken til efterskole-DM i teamgym.

Vi er stolt samarbejdspartner med GymDanmark om at udvikle dansk teamgym de kommende år.

Efterskolen for dig?

Overvejer du, om Flemming Efterskole skal danne rammerne om dit 9. eller 10. klasses år? Her på siden kan du læse meget mere om skolens mange tilbud og muligheder for at kombinere dine interesser med faglig fordybelse. Du kan læse mere her!

Hvis du vil have syn for sagen, så besøg os på Efterskolernes Dag eller til Efterskolernes Aften. Her vil der være mulighed for at tale med lærere og elever, som selv har teamgym på Flemming Efterskole.