banner-spring.jpg

Valgfag

SPRING

Efterskole med springgymnastik

Springgymnastik udfordrer tyngdelovene, når du svæver frit, roterer om kroppens akser og oplever det frie fald. I springtimerne på Flemming Efterskole kan du finde netop det niveau, du søger for at blive udfordret og underholdt på én og samme tid. Lærerne på skolen har årelang erfaring med undervisning og kan tage dig med på en rejse, der munder ud i færdigheder, du formentlig ikke troede var mulige. Vi søger for at give dig en selvtillid, du kan tage med dig videre og bruge overalt. Vi vægter højt, at du bevarer lysten og modet til at blive i gymnastikken mange år efter, du forlader Flemming Efterskole.

Her på Flemming Efterskole er gymnastikundervisningen obligatorisk. Det vil sige, at alle elever deltager i undervisningen samt i de ca. 20 opvisninger i løbet af foråret. Foruden den obligatoriske træning, der falder tre gange om ugen, har du som elev mulighed for at vælge en række af valgfag – hvoraf springgymnastik er ét af dem. Valgfagene fungerer som et tilvalg, der gør det muligt at få mere af det, du interesserer dig for. Du kan læse mere om alle valgfagene her og se, hvordan et skema kan se ud.

Kort om spring

MÆNGDE:
Op til 8 timer om ugen (mere hvis du går i Tumblerklassen)

NIVEAU:
Alle niveauer, fra begynder til meget øvet

FORVENTNINGER:
Ambitioner om at blive dygtig

OPLEVELSER:
Overvinde sig selv og tyngdekraften

FACILITETER:
To springcentre, pomfritgrav, syv springgrave, fem stortrampoliner, fem meter tumblingtrack, 27 meter fasttrack, 25 meter fiberbane, 3 x 18 meter Airtrack+, 15 meter teamgym fiberbane, tre Dorado minitrampoliner, to pegasus, foamtrainer.

Fuld skrue på din udvikling

Som elev på Flemming Efterskole får du en pakke af oplevelser, der både styrker dig som person og dine faglige og fysiske potentialer. Gymnastikken, der fylder en stor del af skemaet og dagligdagen, kan bidrage med mere, end hvad man måske lige tror. Foruden det gavnlige fysiske fundament i form af en krop, der er i topform – så giver gymnastikken også et uvurderligt sammenhold, som kun gymnaster forstår. Det bunder blandt andet i de mange, mange timer i træningssalen, på banen og på trampolinen, som alt sammen kulminerer i den store opvisning og til konkurrencerne. Med andre ord en følelse, der skal opleves. Vi har lyst til at skabe et fællesskab, som alle vores elever er en del af – og vi vil gerne have dig med! Vil du have syn for sagen? Besøg os på Efterskolernes Dag, og få en god snak med lærere og elever samt en rundvisning.

Valgfag med springgymnastik

På Flemming Efterskole kan du ikke vælge en linje. Vi arbejder derimod med valgfag, som giver dig en stor frihed og indflydelse på din hverdag. Hver eftermiddag fra kl. 15 til 17 har vi valgfag, hvor du som sagt selv sammensætter dit valgfagsskema. Vælg det, der giver mening for dig.

Kan du ikke få nok af springgymnastik? Du kan nemt fylde det op med spændende hold, der giver dig udfordringer og sjov i hverdagen. Vælg mellem:

·       BASIC SPRING
Spring for begyndere. Selvom du aldrig tidligere har sprunget, er det muligt på et år at lære at lave både salto, flikflak og meget mere. Vi arbejder med mod og psyke, teknik og flow.

·       PERFORMANCE SPRING
For den øvede springer. Du lærer de nyeste teknikker og får mulighed for at bygge de helt store momenter op. Du prøver tingene af i vores løsskumsgrav og lærer om korrekt tilvænning til hård landing. Måske er det dig, der slutter af med en addi til opvisningen. Det er også her, vi træner de grundlæggende teknikker til powertumbling.

·       TEAMGYM
En konkurrencedisciplin med både trampolinspring, banespring og rytmisk serie. Det er en holdsport, som kræver stor teamspirit, selvdisciplin og mentalt overskud. Træningen er alsidig og fokuserer derfor både på koordination, rytme og kraft.

·       POWERTUMBLING

En disciplin for de øvede gymnaster. Her tager vi springgymnastikken til det ekstreme og lærer dig at mestre baglæns spring på tumblingbanen. Minimumskrav for at vælge powertumbling er, at du kan lave en araber-flik.