banner-musik.jpg

Valgfag

Musik - en del af dit efterskoleår

På Flemming Efterskole arbejder vi blandt andet med sang, sammenspil og musical

 

Uanset om du har spillet, siden du var seks år, eller du aldrig har rørt et instrument før, kan du udvikle dine musikalske evner på Flemming Efterskole.

Vi har en veludstyret musikafdeling med gode lokaler og instrumenter. Se vores musiklokaler her. Vores musiklærere er dedikerede og erfarne, deres mål er, at du udvikler dig optimalt.

Her er udfordringer til alle - både begyndere og viderekomne.

Musikholdet er en bærende del af årets store musicalforestilling, og du vil opleve et sammenhold lige så stort, som når skolen tager ud til gymnastikopvisninger. Vi har lavet en playliste på youtube, hvor du kan se vores forestillinger fra de sidste år.

 

Hvis du vil have musik på Flemming Efterskole, kan du vælge:

FOKUSMUSIK/SANGER 

Som fokusmusiker eller sanger er du altid med, hvor det sker i Flemming Efterskoles musikliv. Du er som musiker en helt central del af årets store musical, hvor det hele bliver støttet op af den professionelle lydmand på stor scene og med kæmpe lydanlæg. Men det slutter bestemt ikke dér. Når der er arrangementer på skolen, er det i hovedreglen fokusmusik, der leverer de musikalske indslag. Og så skal vi ud at spille på to efterskolefestivaler.

I fokusmusik er sammenspillet især i centrum, og du vil som mere erfaren musiker få udfordringer, som tilpasses lige præcis dit niveau på dit instrument. Der er både tid til den mere individuelle undervisning på instrumentet, og sangerne træner både solo og flerstemmighed. Så hvis du for eksempel som guitarist er frisk på en solo, så er der plads til det. Både nodelæsning og øret kommer på arbejde, så musikken som helhed kommer til at fungere bedst.

GUITAR 

Kan vælges på alle niveauer. Som begynder lærer du akkorderne til mange af tidens populære sange samt barregreb og fingerspil. Kan du spille guitar i forvejen, kan du lære alle former for rytme og solo/improvisation til rock/pop/blues/jazz med mere, avancerede akkord-/soloteknik, lyd på guitar/forstærker/pedaler og performance.

SANG

Kan vælges på alle niveauer. Du kommer til at arbejde med kropsholdning, vejrtrækning, luft, klang, støtte og afspænding. Du lærer at synge i neutral, curbing og overdrive uden at slide på stemmen. Måske vil du gerne lære at lave 2. stemmer? Sidst men ikke mindst dykker vi ned i teksten og det musikalske udtryk.

Der er mange elementer i spil, når man arbejder med sin stemme. Som nybegynder handler det måske om mod, og som fortsætter skal vi nå nye toner og finde din helt personlige lyd og dit særlige udtryk. Noget undervisning vil være på mindre hold. Her lærer man meget af at lytte til hinanden og at synge sammen.

KLAVER 

Kan vælges på alle niveauer. Du lærer at spille efter noder og akkorder, og vi tilpasser undervisningen til dit niveau, så du hele tiden bliver udfordret og udvikler dig til at blive en endnu bedre musiker.

INSTRUMENTAL

Du kan få undervisning i de enkelte instrumenter: blæsere, bas og trommer. Vores udgangspunkt for undervisningen er altid dit niveau, og det du gerne vil lære. Vores mål er at rykke dig så langt som muligt i løbet af vores år sammen.

BAND 

Kan vælges af fortsættere. Her udvikler du dig musikalsk i sammenspil med andre. Vi spiller pop- og rocknumre, og du får lov at trykke den af på scenen.

Kort om musik

MÆNGDE:
Op til 4 timer om ugen

NIVEAU:
Fra begynder til semiprofessionelle

FORVENTNINGER:
Højt humør, lyst til at dygtiggøre sig

OPLEVELSER:
Musical, bands, musikstævner, cd-indspilninger, musikcaféer, forårskoncert

FACILITETER:
Professionelt lydstudie, store lyse øvelokaler med alt i udstyr og instrumenter