banner-musik.jpg

Valgfag

MUSIK

Fællesskab og fordybelse

Uanset om du har spillet, siden du var seks år, eller du aldrig har rørt et instrument før, kan du udvikle dine musikalske evner på Flemming Efterskole.

Vi har en veludstyret musikafdeling med gode lokaler og instrumenter. Vores musiklærere er dedikerede og erfarne, deres mål er, at du udvikler dig optimalt.

Her er udfordringer til alle - både begyndere og viderekomne.

Musikholdet er en bærende del af årets store musicalforestilling, og du vil opleve et sammenhold lige så stort, som når skolen tager ud til gymnastikopvisninger.

Du kan vælge:

SUPERMUSIK: Som supermusiker er du altid med, hvor det sker i Flemming Efterskoles musikliv. Du er som musiker en helt central del af årets store musical, men det slutter bestemt ikke dér. Når der er arrangementer på skolen, er det i hovedreglen supermusik, der leverer de musikalske indslag. Og så skal vi ud at spille på to efterskolefestivaler.

GUITAR: Kan vælges på alle niveauer. Du lærer akkorderne til mange af de populære sange, og når du bliver dygtigere, får du mulighed for at arbejde med melodispil (noder/tabs), barré-akkorder, fingerspil, blues og meget mere.

SANG: Kan vælges på alle niveauer. Du kommer til at arbejde med kropsholdning, vejrtrækning, luft, klang, støtte og afspænding. Du lærer at synge i neutral, curbing og overdrive uden at slide på stemmen. Måske vil du gerne lære at lave 2. stemmer? Sidst men ikke mindst dykker vi ned i teksten og det musikalske udtryk.

KLAVER: Kan vælges på alle niveauer. Du lærer at spille efter noder og akkorder, og vi tilpasser undervisningen til dit niveau, så du hele tiden bliver udfordret og udvikler dig til at blive en endnu bedre musiker.

INSTRUMENTAL: Du kan få undervisning i de enkelte instrumenter: blæsere, bas og trommer. Vores udgangspunkt for undervisningen er altid dit niveau, og det du gerne vil lære. Vores mål er at rykke dig så langt som muligt i løbet af vores år sammen.

KOR: I kor-undervisningen arbejder vi med udtryk, teknik og energi, og frem for alt skal det være sjovt og hyggeligt. Vi synger lækre pophits, men der skal også være plads til lidt jazz og rock. Og op til jul svælger vi i de bedste julehits og -klassikere.

BAND: Kan vælges af både begyndere og fortsættere. Her udvikler du dig musikalsk i sammenspil med andre. Vi spiller pop- og rocknumre, og du får lov at trykke den af på scenen.

Kort om musik

MÆNGDE:
Op til 8 timer om ugen

NIVEAU:
Fra begynder til semiprofessionelle

FORVENTNINGER:
Højt humør, lyst til at dygtiggøre sig

OPLEVELSER:
Musical, bands, musikstævner, cd-indspilninger, musikcaféer, forårskoncert

FACILITETER:
Professionelt lydstudie, store lyse øvelokaler med alt i udstyr og instrumenter