banner-handbold.jpg

Valgfag

HÅNDBOLD

Tekniske og taktiske færdigheder

Hvis du vælger håndbold på Flemming Efterskole, kan du få op til fem ugentlige træningspas, hvor vi har som mål, at du udvikler dig som spiller uanset niveau. Vi rummer breddespilleren såvel som elitespilleren. Vi sætter fokus på dine tekniske og taktiske færdigheder samt sætter spot på din mentale udvikling i forhold til spillet. Vi vil dygtiggøre dig, så du udvikler dit spil, din styrke, din hurtighed og teknik og gøre dig til en bedre spiller for dit hold.

Vi styrker dig i din position, og vi prøver dig på nye positioner. Vi giver dig plads til at udvikle dit spil, så du bliver et større aktiv for klubben, når du vender hjem efter et år hos os.

I håndboldtræningen er drenge og piger i hallen sammen, hvilket giver håndboldmæssige muligheder, men også styrker fællesskabet i håndbold på tværs af køn.

Som håndboldelev på Flemming Efterskole vil du blive tilbudt din egen bold gennem skoleåret. (Bolden skal returneres ved skoleårets slutning)

 

Kampe, turneringer og temaweekend

Det er vigtigt med kamptræning og vi deltager selvfølgelig i efterskoleturneringen, hvor piger og drenge tager afsted til kamp sammen. Vi spiller også mange træningskampe mod andre efterskoler i vores region/nærområde samt klubber. Ud over det har vi temaweekend med fokus på håndboldtræning og kamp. Her har vi forskellige træningspas med hver deres fokus, fx. styrke, koordination og kondition.

 

Oplevelser med håndbold

  •             Efterskoleturnering drenge/piger - på A eller B niveau
  •             Træningskampe
  •             Håndboldweekend

 

Vi træner, som vi spiller kamp – 100 procent.

Der er plads til alle - om dit eneste kendskab til harpiks, er juletræet, eller du kan placere hopskuddet helt perfekt hver gang.

 

Hvordan kan jeg få håndbold?

Der er både mulighed for at vælge håndbold, som dét vi kalder supervalgfag og som almindeligt valgfag. Når du vælger håndbold som supervalgfag, har du minimum to timers håndboldtræning om ugen, og du er selvfølgelig med til kampe og turneringer.

Hvis du vælger håndbold som almindeligt valgfag, vælger du minimum én time, men har mulighed for at vælge det flere gange på dit skema, således at du får flere træningstimer.

Se et skemaeksempel her.

 

Faciliteter

Vi træner i skolens idrætshal, som vi har for os selv og ikke skal dele med andre. 

Se vores faciliteter her.

 

Kort om håndbold

MÆNGDE:
Op til 5 timer om ugen

NIVEAU:
Udfordringer til alle - ofte niveaudeling

FORVENTNINGER:
Ansvarlighed, tolerance

OPLEVELSER:
Efterskoleturnering, kampe mod andre skoler, håndboldweekend

FACILITETER:
Professionel hal, tilgængelig i fritiden, mulighed for fysioterapeut og eventuel skadestræning

UNDERVISERE:

Jeppe Østerby - DHF divisionstræner, Henning Guldager - DHF divisionstræner