topbillede-tumbling.jpg

Tumbler 10. klasse

Tumblerklassen på Flemming Efterskole

Hvis du som så mange andre har en stor passion for alt, hvad der foregår på en powertumblingbane og i springgymnastik generelt – så er Flemming Efterskole helt sikkert noget for dig. Vi har oprettet en særlig tumblerklasse for dig, der bare brænder for spring og powertumbling.

Tumblerklassen giver dig som elev på Flemming Efterskole mulighed for en anderledes 10. klasse med færre boglige timer og mere fysisk træning. Klassen er altså for dig, der vil noget mere med spring og tumbling – derfor skal du forvente, at springtræningen fylder meget.

Som almindelig elev på Flemming Efterskole har man mulighed for at springe op til 8 timer om ugen og derudover kommer aftener og weekender. Tumblerklassen træner 10-14 timer om ugen, og det er både morgen, eftermiddag og aften, og du har muligheden for at vælge powertumbling som valgfag.

Med eller uden afgangsprøver

Du kan vælge enten at tage din 10. klasse afgangsprøve i dansk, matematik og engelsk, eller du kan vælge en prøvefri 10. klasse.

For de elever, der ønsker afgangsprøve i tysk og fysik/kemi, tilbyder vi et særligt kursus. Det vil sige, at man bruger ét af sine valgfag på enten tysk eller fysik/kemi, eller bruger to valgfag på begge dele. Valgfagene kalder vi nørdetysk og nørdefysik/kemi, og dem deltager man i hele skoleåret. Derudover er der obligatorisk deltagelse i fire fredage af to timer samt to weekender med undervisning. På den måde når eleverne gennem pensum, og de er klar til at gå til afgangsprøve ved udgangen af skoleåret.

En del af efterskolelivet

Som tumbler indgår du i efterskolelivet på lige fod med skolens øvrige elever. Du bor selvfølgelig sammen og spiser sammen med de andre elever, du er en aktiv del af musicalugen, skitur, gymnastikopvisninger og årets øvrige aktiviteter. Derudover har du stadig mulighed for at vælge valgfag såsom fodbold, musik, håndbold, dans og meget mere.

Se alle valgfag her.

Krav og forventninger

En plads i tumblerklassen kræver høj træningsmoral. Derfor forventer vi, at eleverne i klassen som minimum kan lave araber-flik, når de starter.

Både forældre og elev skal være indstillet på, at eleven ikke får en 10. klasses afgangsprøve, hvis man vælger den prøvefri 10. klasse. Hvis man har valgt prøvefri 10. klasse og vil videre på en gymnasial ungdomsuddannelse, skal man til optagelsesprøve på uddannelsesinstitutionen.

Spørgsmål vedrørende afgangsprøver kan rettes til viceforstander Anette Ebbe: av@flemmingefterskole.dk.

Få en plads i Tumblerklassen

Er du ikke indmeldt på Flemming Efterskole, men har lyst til at blive en del af tumblerklassen allerede fra næste skoleår, kan du tilmelde dig her.

Hvis elever fra fremtidige årgange har lyst til at skifte over, skal de skrive en mail til info@flemmingefterskole.dk

I tumblerklassen har vi nogle af landets dygtigste tumblere til at undervise. Adam Scharf Matthiesen og Lasse Pihl varetager den daglige springundervisningen.