Styrketraeningsklassen.jpg

Er du helt vild med styrketræning?

Er du passioneret omkring din styrketræning?

Styrketræningsklassen er for dig, der har træningsvilje og passion for styrketræning. Der er fokus på både vægttræning med egen kropsvægt samt træning med vægte og på maskiner. Formålet er at blive bevidst om en sund træningsstil, hvor du kan planlægge og gennemføre træning med et fastlagt mål.

Vælger du styrketræningsklassen, har du muligheden for at få en dagligdag med ekstra meget træning på skemaet, og hvor den boglige undervisning bliver integreret på en ny og spændende måde.

Som almindelig elev på Flemming Efterskole har man omkring 8 timers træning om ugen og derudover kommer aftener og weekender. Styrketræningsklassen træner 10-14 timer om ugen, og det er både morgen, eftermiddag og aften. Af hensyn til kroppens restitution varierer træningen, og udover styrketræning skal du vælge et ekstra træningspas med enten fodbold eller spring. Herudover kommer der ekstra træning i form af valgfag.

Med eller uden afgangsprøver

Du kan vælge enten at tage din 10. klasses afgangsprøve i dansk, matematik og engelsk, eller du kan vælge en prøvefri 10. klasse.

For de elever, der ønsker eksamen i tysk og fysik/kemi, tilbyder vi et særligt kursus. Det vil sige, at man bruger ét af sine valgfag på enten tysk eller fysik/kemi, eller bruger to valgfag på begge dele. Valgfagene kalder vi nørdetysk og nørdefysik/kemi, og dem deltager man i hele skoleåret. Derudover er der obligatorisk deltagelse i fire fredage af to timer samt to weekender med undervisning. På den måde når eleverne gennem pensum, og de er klar til at gå til afgangsprøve ved udgangen af skoleåret.

En del af efterskolelivet

Eleverne i Styrketræningsklassen vil indgå i efterskolelivet på lige fod med skolens øvrige elever. Du bor selvfølgelig sammen og spiser sammen med de andre elever, du er en aktiv del af musicalugen, skitur, gymnastikopvisninger og årets øvrige aktiviteter. Derudover har du stadig mulighed for at vælge skolens øvrige valgfag såsom fodbold, musik, håndbold, dans og meget mere.

Se alle valgfag her.

Krav og forventninger

Både forældre og elev skal være indstillet på, at eleven ikke får en 10. klasses afgangsprøve, hvis man vælger den prøvefri 10. klasse. Hvis man har valgt prøvefri 10. klasse og vil videre på en gymnasial ungdomsuddannelse, skal man til optagelsesprøve på uddannelsesinstitutionen.

Spørgsmål vedrørende afgangsprøver kan rettes til viceforstander Anette Ebbe: av@flemmingefterskole.dk

Få en plads i Styrketræningsklassen

Er du ikke indmeldt på Flemming Efterskole, men har lyst til at blive en del af Styrketræningsklassen allerede fra næste skoleår, kan du tilmelde dig her.

Hvis elever fra fremtidige årgange har lyst til at skifte over, skal de skrive en mail til info@flemmingefterskole.dk