Styrketraeningsklassen.jpg

Undervisning

 

NYHED: Spring-raceklassen på Flemming 

Hvis du kan lide at træne, springe, få sved på panden og ikke mindst presse din krop, skal du læse videre. 

Spring-raceklassen på Flemming Efterskole er for de elever, der gerne vil udforske kroppens fysiske kunnen, teste grænser og deltage i konkurrencer. Al træning er opbygget med udgangspunkt i OCR, der er Obstacle Course Racing – også kendt som ekstremt forhindringsløb. Det er altså et løb, hvor du undervejs skal igennem en række forhindringer. Det kræver, at du har et højt fysisk niveau både inden for løb og særligt inden for kropslig kontrol, stabilitet og grebsstyrke. 

Som almindelig elev på Flemming Efterskole har du mulighed for at træne op til 8 timer om ugen, og derudover kommer aftener og weekender. Spotklasserne træner 10-14 timer om ugen, og det er både morgen, eftermiddag og aften. Du får tre morgentræninger om ugen på dit skema, hvor de to af træningerne vil bestå af OCR-træning og den sidste træning vil have fokus på spring. Som elev i Spring-raceklassen deltager du stadig i skolens årlige gymnastikopvisning. 

Vælger du Spring-raceklassen får du mulighed for at udfordre dig selv på udholdenhed, viljestyrke og du vil mærke adrenalinen pumpe rundt i kroppen. Du skal sammen med de andre fra klassen deltage i Nordic Race, som er en af Danmarks førende eventarrangører inden for OCR.

www.nordicrace.dk

 

knapper_spring_race.jpg

 

En del af efterskolelivet

Eleverne i Spring-raceklassen vil indgå i efterskolelivet på lige fod med skolens øvrige elever. Du bor selvfølgelig sammen og spiser sammen med de andre elever, du er en aktiv del af introtur, musicalugen, skitur, gymnastikopvisninger og årets øvrige aktiviteter. Derudover har du stadig mulighed for at vælge skolens øvrige valgfag såsom fodbold, musik, håndbold, dans og meget mere. 

 

Krav og forventninger

Både forældre og elev skal være indstillet på, at eleven ikke får en 10. klasses afgangsprøve, hvis man vælger den prøvefri 10. klasse. Hvis man har valgt prøvefri 10. klasse og vil videre på en gymnasial ungdomsuddannelse, skal man til optagelsesprøve på uddannelsesinstitutionen.

Spørgsmål vedrørende afgangsprøver kan rettes til viceforstander Anette Ebbe: av@flemmingefterskole.dk

 

Få en plads i Spring-raceklassen

Er du ikke indmeldt på Flemming Efterskole, men har lyst til at blive en del af Spring-raceklassen allerede fra næste skoleår, kan du tilmelde dig her.

Hvis elever fra fremtidige årgange har lyst til at skifte over, skal de skrive en mail til info@flemmingefterskole.dk.