headimg-1.jpg

Idrætsefterskole

Tænk hvis man kunne kombinere passion med læring? Det er lige, hvad du kan på et efterskoleophold! Her er der nemlig plads til at give den sportsgren, idrætsdisciplin eller rytmiske passion alt den tid, du vil. Her hos Flemming Efterskole har vi gjort plads i skemaet til, at du selv sammensætter de valgfag, der giver mest mening, glæde og udvikling i dit efterskoleår. Hvad end du har en uimodståelig lyst til at gribe alt, hvad der minder om en bold, eller bare slet ikke kan stå stille, når musikken spiller, så har vi med god sandsynlighed de muligheder og udfordringer, du søger. Du kan hos os på Flemming Efterskole prøve kræfter med fag som fodbold, håndbold, dans, rytmisk gymnastik, volley, ultimate og adskillige springhold for både øvede og nybegyndere.

Kombinér idræt med læring

Har du store drømme? På Flemming Efterskole ser vi det som vores fornemmeste opgave at hjælpe dig på vej til at nå dem. Der er mange måder at blive rustet til at nå sine mål, men vi tror på, at vi kan give dig de bedste forudsætninger for at nå dertil gennem vores undervisning. Vi stiller krav, vi lytter, vi skubber og støtter dig igennem hele dit efterskoleår. Det næste skridt efter efterskolen er ungdomsuddannelse og herefter muligvis en videregående uddannelse, som både kræver høj faglighed og et sundt ambitionsniveau. Her hos os vil du blive mødt af en lærerstab, der stiller krav til dig, og du kan roligt forvente det samme af dem. Vi har en forpligtelse til at motivere og udfordre dig hele vejen gennem dit efterskoleår, så du får mest muligt med herfra – både i det faglige og sociale. Vil du vide mere om skolens værdigrundlag, ansatte og faciliteter? Læs her.

Formålet med idrætsundervisningen er, at eleverne gennem alsidige, idrætslige oplevelser, erfaringer og refleksioner opnår færdigheder og tilegner sig kundskaber, der giver mulighed for almen udvikling og dannelse. Det kan måske lyde tørt, langsommeligt og kedeligt? Det behøver det langt fra at være! Her på Flemming Efterskole sætter vi en ære i at gøre undervisningen lærerig, levende og legende, så hver enkelt elev føler sig inspireret og motiveret efter undervisningen. Idræt er den form for skoletime, som alle elever gerne skulle se frem til – sådan er det også her hos os.

Idrætsundervisning – teori & praksis

På Flemming Efterskole sørger vi for, at skolens faciliteter er gode og lever op til standarderne, så vi kan skabe det bedst mulige fundament for undervisningen. Det er ikke i alle idrætsgrene, at undervisningen også foregår i teorilokalet, men der hvor den gør, skal eleverne kunne finde lige så meget inspiration som på volleybanen, i gymnastiksalen eller på fodboldbanen. Når faget tillader det, inddrages idrætsfaglig teori og praktiske tests og øvelser, hvor vi eksperimenterer og udfordrer teorien. Målet med undervisningens opbygning er at udvikle elevernes alsidige idrætsaktiviteter og gøre dem klar til prøverne efter 9. klasse.

I idrætsundervisningen har du altså mulighed for at blive udfordret både på din fysiske kapacitet og din viden om det naturvidenskabelige. Vi skal nok sørge for at presse og udfordre dig, men det er klart, at du får mest ud af undervisningen, hvis du selv deltager aktivt i din læringsproces, hvilket vi forventer af alle vores elever.

Skal du på idrætsefterskole i Jylland?

Så bør du uden tvivl overveje Flemming Efterskole! Vi arbejder altid med de nyeste samfundstendenser, som holder os og vores elever opdateret. Skolens gode faciliteter sørger samtidig for, at undervisningen har de bedste forudsætninger for at blive en succes. Vi lader som oftest undervisningen foregå i mindre grupper, hvor eleverne nemmere kan modtage vejledning og feedback på deres arbejde og individuelle udvikling.

Er du en ambitiøs elev? Vi tager din faglighed og fremtid seriøst og sikrer, at undervisningen imødekommer dine personlige mål og forventninger. Idrætsundervisningen er ingen undtagelse – her motionerer vi hjernen lige såvel som fysikken, blot med din krop som rekvisit i stedet for et tysk grammatikhæfte eller lommeregneren i matematik.

Vi skaber rammerne og det faglige indhold – men du er selv ansvarlig for, at dit efterskoleår bliver lige, som du ønsker det! Hos os vælger du ingen linje og af samme årsag, er du selv med til at sammensætte det skema, der passer dig. Du har nemlig rig mulighed for at kombinere dine interesser med boglig undervisning, når du skal vælge valgfag. Ønsker du endnu mere tid i idrætslokalerne, kan du vælge at sammensætte dit valgfagsskema, så du får flere fag, der kræver fysisk aktivitet. Du kan vælge at fylde dit skema op med gymnastik, som både kan være rytmisk, spring og teamgym eller lidt af det hele. Er du vild med boldspil? Vi tilbyder også både håndbold, volley, ultimate og fodbold med flere forskellige underkategorier.

Er du ny elev? Læs meget mere om alt lige fra indmeldelse og rundvisning til skemaeksempler her.