Topbillede-gymnastik.jpg

Få et efterskoleår med fokus på gymnastik og bevægelse

Flemming Efterskole er en boglig gymnastikefterskole, og vores fundament er hjerne og gymnastik.

Gymnastikken vægtes derfor højt – både som en del af undervisningen og i kulturen på skolen. Du behøver ikke være dygtig gymnast for at gå på efterskole hos os – det vigtigste er, at du har lyst til at udfordre dig selv og se, hvad gymnastikken kan give dig.

Når du er elev på Flemming Efterskole, er vores mål for dig, at du kommer i god form og opdager, hvad din krop er i stand til. Hvis man træner hårdt og presser sig selv, kan man nå utrolig langt. På ét år kan du nå at opleve mere, end du tror og lære meget mere, end du tør drømme om. Se her, hvad tidligere elever har opnået på et år.

Gymnastik på Flemming er obligatorisk

På Flemming Efterskole er gymnastikundervisningen samt de ca. 25 opvisninger i løbet af foråret obligatorisk for alle elever.

Foruden gymnastikundervisningen tre gange ugentligt, har du mulighed for at vælge en række fokusfag og valgfag inden for gymnastik og andre aktive fag.

Du skal vælge minimum ét fokusfag for at være elev på Flemming Efterskole. Fokusfaget binder dermed to af dine i alt 8 valgfagstimer om ugen.

Valgfagene fungerer som et tilvalg, der gør det muligt at få mere af det, du allerbedst kan lide – såsom rytmisk gymnastik, spring, fodbold, teamgym, tumbling eller musik.

Til konkurrencer med gymnastik

Hvis du ved, at du er vild med gymnastik og gerne vil bruge så meget af din tid som muligt på det, er Flemming Efterskole stedet for dig.

Her får du mulighed for at prøve kræfter konkurrencer inden for tumbling, teamgym og grand prix rytme.

Rytmisk gymnastik og dans

Har du flair for det musikalske og bevægelserne i rytmisk gymnastik? Til pigegymnastik får du tid til at fordybe dig 100 procent i teknik og grundgymnastik, hvor vi gentager, forfiner og udfordrer. Faget er obligatorisk og er på skemaet flere gange om ugen.

For de konkurrencemindede rytmegymnaster findes valgfaget Grand Prix Rytme, som er for øvede gymnaster, der kan se sig selv konkurrere til Efterskole DM.

Du kan også vælge dans som både fokusfag og valgfag. Her afprøver vi forskellige stilarter, såsom moderne dans, hip hop og house.

Kom i dit livs form med gymnastik

Lige som pigegymnastik er drengegymnastik også obligatorisk og på skemaet flere gange om ugen. Til disse timer får du mulighed for at komme i dit livs form! Her arbejder vi grundlæggende med øvelser, som bygger din fysik op. Nøgleord som kropsbevidsthed, styrke, smidighed og kondition er i fokus i løbet af året, hvilket giver dig muligheden for at bygge fundamentet til en sund krop.

Se sammenklip af opvisningen fra 2019

Vis, hvad du kan i gymnastik

Findes der noget bedre end at få lov til at vise alt det, man har lært i løbet af året? Det er der heldigvis rig mulighed for med Flemming Efterskoles mange gymnastikopvisninger.

Den første opvisning viser eleverne for deres bedsteforældre til ”Bedsteforældredag” i februar.

I løbet af foråret bliver det til cirka 25 opvisninger i alt.

De helt store oplevelser til mindebogen

Gymnastikopvisningerne er for både store og små forsamlinger, men blandt de største oplevelser i løbet af efterskoleåret er opvisningerne i Forum Horsens. Der deltager vi både i det store stævne for alle efterskoler i Region Midtjylland samt Gymnastikgalla.

Har du lyst til at opleve, hvordan det er, når lys, gulv og bagtæppe skaber nogle ekstraordinære rammer, og gymnastikken er i fuld fokus? Vores gymnaster vender tilbage fra opvisningerne med en oplevelse for livet – det kan du også få.

For konkurrencegymnasten

De fleste gymnaster har et konkurrencegen – hos nogle er det mere udbredt end hos andre. Derfor deltager vi også i konkurrencer for både tumbling, teamgym, spring og grand prix rytme.

Her har gymnasterne, der længes efter at konkurrere i deres disciplin, en oplagt mulighed for at teste, hvad de har lært. Her vil du samtidig lære at præstere, når det virkelig gælder, hvilket er en god færdighed at tage med sig videre i livet.

Konkurrencerne giver foruden kampgejst også et godt og solidt sammenhold på holdene, da alle disciplinerne kræver teamspirit af første klasse.

Hvorfor vælge en gymnastikefterskole?

Kort og godt får du som elev på Flemming Efterskole oplevelser, der styrker din udvikling på flere områder. Gymnastikken kan bidrage med meget mere, end hvad man måske lige går og tror.

Foruden det fysiske fundament, du får med i form af en krop, der er toptrænet, giver gymnastikken også et uvurderligt sammenhold, som kun gymnaster forstår. Det bunder blandt andet i de mange, mange timer i træningssalen, på fiberbanen og på trampolinerne, som alt sammen kulminerer i den ene opvisning efter den anden. Det er en følelse, der skal opleves!

Har du lyst til at være en del af et større fællesskab, som både styrker dig fysisk og mentalt - er Flemming Efterskole uden tvivl noget for dig.