banner-maden1.jpg

MADEN

Kosten matcher elevernes aktivitetsniveau

Vores kostpolitik sikrer, at eleverne får en ernæringsrigtig og varieret kost, der tilgodeser det høje fysiske aktivitetsniveau, de har på efterskolen. Køkkenpersonalet laver madplan for en måned ad gangen for at opnå stor variation i måltiderne og sikre anvendelse af årstidens frugt og grønt.

Vi ønsker, at eleverne skal få en korrekt opfattelse af, hvad en sund og ernæringsrigtig kost er set i forhold til deres høje aktivitetsniveau.

Køkkenet har elitesmiley, og du kan se Fødevarestyrelsens rapporter lige her.

Vi følger god bordskik

Alle hovedmåltider på Flemming Efterskole er obligatoriske. Der lægges vægt på, at alle elever smager på det, der serveres. Ligeledes vægtes det, at måltiderne indtages i rolige omgivelser, man deler med hinanden, og at man følger god bordskik.

Måltider på Flemming Efterskole

7.00: Morgenmad:

Cornflakes, havregryn, A38, müesli, tørret og frisk frugt, rugbrød, franskbrød, smør, ost og marmelade. Der tilbydes jævnligt havregrød. Hertil serveres minimælk og te/kaffe. I weekenden kræses der lidt ekstra.

9.30: Forfriskning:

Boller og frugt

12.00: Middagsmad:

En varm hovedret altid med grønt tilbehør. Ved servering af suppe eller andre lette retter serveres også en biret. Hertil serveres vand. I weekenden serveres to retter til middag.

14.30: Forfriskning:

Frugtgrød, brød, koldskål eller lignende og te/kaffe.

17.00: Aftensmad:

Fingergrønt, salat, forskelligt afskåret pålæg, leverpostej, fisk og/eller æg, tilbehør anrettet på specielle fade, rugbrød og smør. Der tilbydes også en lun ret som supplement til det øvrige mad. Hertil serveres minimælk og vand.

21.30: Forfriskning:

Rugbrød, pålæg og te/kaffe. Herudover fx boller eller kage.

Der er altid frugt i spisesalen til fri afbenyttelse uden for måltiderne.