#

Om skolen

Tag din 9. klasse på efterskole

Vil du have en hverdag, hvor der både er plads til at udvikle dig fagligt og dyrke din sport på højt niveau? Vælg 9. klasse på Flemming Efterskole. 

 

Hvorfor 9. klasse på efterskole?

Der kan være mange årsager til, at man tager på efterskole i 9. klasse fremfor i 10. Nogle af dem kan være: 

  • der er plads til både den boglige undervisning, at dyrke sport på højt niveau og masser af sociale aktiviteter
  • fast tilknyttet UU-vejleder på skolen, der hjælper med valg af ungdomsuddannelse
  • spændende tværfaglig undervisning
  • mulighed for at skifte skolemiljø 

 

"Jeg valgte det, fordi hverdagen ikke er så ensformig, som den måske kan være i folkeskolen"

Klara, tidligere 9. klasse elev på Flemming Efterskole 

 

Boglige fag

I 9. klasse har du lige så mange boglige timer som i 10. klasse. Du har dog lidt flere boglige fag. Du har både dansk, engelsk, matematik, tysk, naturfag, historie, samfundsfag og kristendomskundskab.

Vores undervisning i 9. klasse er meget projektorienteret og tværfaglig. Vi arbejder på en måde, så alle fag har relevans og giver nye perspektiver på det samme emne.

 

Kun adskilt i de boglige timer

Det er kun i de boglige timer, at 9. og 10. klasse er adskilt. Ellers er alt andet det samme: gymnastik, valgfagstimer, værelser, måltider, skitur, musical osv. Det vil sige, at man som 9. klasse godt kan bo sammen med en 10. klasse, og til for eksempel teamgymtræningen er der både 9. og 10. klasser. 

 

I videoen kan du høre Klara og Elias fra årgang 19/20 fortælle, hvorfor de valgte at tage på Flemming Efterskole i 9. klasse. 

 

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl om, hvorvidt 9. klasse på efterskole, er noget for dig, er du meget velkommen til at kontakte skolens kontor eller booke en rundvisning. Så vil vi hjælpe dig med at få svar på dine spørgsmål.