#

Nyheder

02. marts 2020

Sølv til grand prix-pigerne 

Søndag var en begivenhedsrig dag for skolens tre grand prix-hold, der for første gang var med til konkurrence.

Det var ikke uden nervøsitet, at pigerne fra fokusfaget grand prix tidligt søndag morgen pakkede deres ting og satte sig ind i den ventende bus. 

Kursen var sat mod Højby Hallen i Odense, hvor de skulle deltage i Jysk Mesterskab - i daglig tale JM. Det var deres første konkurrence i skoleåret, og for de fleste af dem var det første gang nogensinde, at de skulle deltage i en grand prix-konkurrence.

 

Konkurrencegymnastik 

Når vi siger grand prix rytme, er der altså ikke tale om en musikalsk konkurrence, selvom der nok er lige så meget glitter og glamour over det, som nogle forbinder med det internationale melodigrandprix.

I gymnastikkens verden er grand prix en konkurrencedisciplin inden for den rytmiske gymnastik, hvor den tekniske træning med piruetter, spring over gulv og balancer er i fokus. 

På Flemming Efterskole er det et fokusfag, som 26 af skolens piger har valgt.

De træner tre timer om ugen, og holdene blev sat tilbage i efteråret. Lige siden har de arbejdet med en serie på omkring 2-3 minutter. Et par af pigerne har tidligere gået til grand prix-gymnastik, men for mange af dem er det en helt ny disciplin, og det er nyt med konkurrenceelementet.  

 

Flotte resultater

Derfor har de også ventet med spænding på søndag 1. marts, hvor de skulle på gulvet for første gang. Det gik godt! 

De tre hold stillede alle op i den fri serie, hvor Team Iris fik en flot sølvmedalje med 12,15 i karakter. Team Krokus fik en fjerdeplads med 9,95 i karakter - kun 0,2 point fra bronzemedaljen. Team Erantis fik en 5. plads med 6,50 i karakter. 

- Pigerne var mega seje hele dagen igennem, og de er klar til Efterskole DM i maj, siger grand prix-lærer Mette Bødker Nielsen.

Hun har sammen med de to gymnastiklærere Maria Hvid og Mette Berthelsen stået for pigernes træning, og det var tre stolte lærere, der vendte hjem fra Odense. 

 

Se mere om grand prix på Flemming Efterskole på Youtube.

 

grand-prix-1.jpg

Team Iris fik en flot sølvmedalje med hjem fra Jysk Mesterskab. 

grand-prix2.jpg

Team Krokus fik en fjerdeplads med 9,95 i karakter - kun 0,2 point fra bronzemedaljen. 

grand-prix-3.jpg

Team Erantis tog en femteplads, og havde en god oplevelse med konkurrencen.