nyhedsside-ny.jpg

Nyheder

22. februar 2020

Årets opvisning: Spændingen blev udløst fredag eftermiddag

Det var nemlig dagen, hvor elevholdet 2019/20 for første gang skulle vise årets opvisning: Raaka for et publikum.

Traditionen tro var det elevernes bedsteforældre, der var inviteret til premieren på årets opvisning.

Bedsteforældrene var inviterede til kl. 14, hvor der var kaffe, hjemmebagte boller og kage. De første ankom allerede kl. 12.35, men sådan er det hvert år.  

Ole bød velkommen og fortalte om skolen, men det var tydeligt at mærke, at de glædede sig til at komme ind og se deres børnebørn.  Derfor var der også fart over feltet, da de fik lov til at tage plads på tribunen i Opvisningshallen. Her var eleverne i gang med at varme op. De havde (næsten) alle ens t-shirts med teksten Raaka. Navnet på årets opvisning.   

Se videoen fra årets første opvisning. 

Det var elevernes aller første opvisning for en fyldt sal. De har vist brudstykker af opvisningen tidligere, men det var første gang, de viste hele programmet med opvisningsdragter og færdigklippet musik. 

 

Stort arbejde 

Omkring 300 træningstimer, seks kreative og dygtige gymnastiklærere, mere end 1000 afsæt i trampolin, flere hundrede liter sved og et par tårer i ny og næ. Det er, hvad der ligger bag årets opvisning fra Flemming Efterskole.

Titlen Raaka er finsk, og det betyder rå. 

Vi udforsker den nordiske natur, og leger med kontraster mellem det rolige hav, de vilde storme, de store rene bjerge og de rå klipper, fortæller gymnastiklærer Maria Hvid.   

 

Flot premiere

Den første opvisning gik over alle forventning. Der er stadig ting, vi skal arbejde på. Men sådan er det. Da fanerne kom ind efter slutserien lød klapsalverne højt, og der var ægte stolthed at spore i blikkene hos bedsteforældrene.

Det er ikke tilfældigt, at det er elevernes bedsteforældre, der er de første, som ser opvisningen. 

Jeg synes, de var fantastiske. Det kan de godt rejse rundt med, fortalte Birgit Nielsen fra Horsens, der er bedsteforælder til elev Sophus Nielsen. 

billede1_lille.jpg

Birgit Nielsen (th) havde taget sin søter Aase med til opvisning, og de var meget imponerede. "Der var fart over det. Det var noget helt andet, end da jeg lavede gymnastik," fortalte Aase efter opvisningen. 

I næste uge er der hele fire opvisninger på programmet. Du kan se hele opvisningsplanen her.