#

Nyheder

6. januar 2021

Nytårstale: "Onlineskole er ikke særlig sjovt, sneen er begyndt at falde, men vi er stadig sammen"

Hverdagen er i disse dage ikke, som vi kender den. Men heldigvis er eleverne positive, og der er endnu en gang godt gang i den digitale efterskolehverdag. 

 

Alle eleverne begynder året 2021 med at gå på efterskole hjemmefra. Det var ikke lige det, vi havde regnet med, da vi 18. december ønskede hinanden godt nytår og på gensyn. 

Men den online undervisning, digitale træning og efterskolefællesskab på afstand er en realitet, og eleverne har taget godt imod lærernes skæve påfund som Lykkejhulet, digital cirkeltræning og pandekage-challenge. Selvom de hellere ville være på skolen. 

I 9. klasserne har eleverne i dansk arbejdet med nytårstaler, og vi har her fået lov til at bringe en af gruppernes tale. Heldigvis er der optimisme at spore.  

 

Nytårstale

Serien er lært, det svære spring er landet, og bolden er blevet sparket i målet. 

2020 er nu ovre. Et år som vi aldrig glemmer. Nu går vi ind i 2021, hvor alt kan starte forfra. En ny serie, et nyt spring og en helt ny fodboldkamp er begyndt. 

Året startede fint nok. Januar og februar var normale måneder. Dog med en del snak om den nye virus Covid-19. I marts blev vi sendt hjem fra vores normale folkeskoler, og det ændrede allerede året meget. Der var corona lockdown i 2 måneder. Alle efterskoler blev lukket ned i 2 måneder, og man frygtede, hvad der ville ske med vores år. 

Vi startede på efterskole som normalt efter sommerferien. Hele året har været præget af corona, vi har skulle holde afstand, holde sig til sin egen gang, spritte af og der har ikke været nogle elevfester. I december blev vi sendt hjem, fordi en fra skolen fik corona, indtil da havde året været corona frit. Vi kom tilbage 3 dage inden juleferie, og de blev brugt på julehygge. 

Nu sidder vi hjemme, og er i 2021. Onlineskole er ikke særlig sjovt, sneen er begyndt at falde, men vi er stadig “sammen”. Vores lærere gør alt, hvad de kan for at få det bedste ud af denne tid. Forhåbentligt kommer vi tilbage 18. januar, og er klar til at nyde den sidste halvdel af vores efterskole ophold på Flemming. 

Vi ønsker selvfølgelig en corona-fri fremtid, selvom det måske lyder lidt langt væk. Vi må håbe på, at vaccinerne kan få smittetallene ned.

Vi ser frem til elevfester, alle vores opvisninger og en ordentlig afslutning. Trods hvordan corona-situationen er på gældende tidspunkt, ser fremtiden lys ud.
 
IMG_6674.jpg
Eleverne præsenterede deres nytårstaler for hinanden og lærer Anne-Mette Pinderup online på Google Meet.