#

Nyheder

Torsdag 25. februar 2021

Mentorlærere på hjemmebesøg

Tirsdag og onsdag kørte lærerne fra Flemming Efterskole rundt i hele landet for at besøge de savnede elever og for at give dem en lille hilsen fra skolen. 

Bagagerummet på lærernes biler var fyldt med kager fra køkkenet, elevernes opvisningsdragter og håndredskab til pigerne, da de tirsdag morgen trillede af sted på mentorturné. I løbet af to dage skulle de 22 mentorlærere rundt til alle 213 flemming-elever. 

Siden nytår har eleverne gået på efterskole hjemmefra, og selvom vi dagligt har digital kontakt med dem, er de utrolig savnet på skolen.

 

Rundt til 48 kommuner

Derfor var det på tide med et hjemmebesøg og lidt lækkert, der kunne minde eleverne om, at de forhåbentlig snart er hjemme på skolen igen. 

Eleverne kommer fra det meste af landet med deres adresser fordelt på 48 forskellige kommuner, og lærerne har de seneste to dage kørt mange, mange kilometer. Men det er er det hele værd: 

- Det bliver en lang dag, jeg har ca. 500 kilometer, jeg skal lægge bag mig. Men det bliver godt, og der er mange unge mennesker, der glæder sig og venter på, vi kommer. Det skal nok blive en dejlig dag, fortalte Henning Guldager, der underviser i dansk og fodbold, da han kørte af sted onsdag morgen. 

- Jeg er fyldt op af lykke allerede over at se, hvor glade de er for at få besøg, og hvor meget de gerne vil snakke. Det er bare kanon dejligt. Så nu vil jeg fortsætte turen nordpå, sagde gymnastiklærer Mette Berthelsen efter de første par besøg.  

 

IMG_0909.jpeg  IMG_7140.JPG

Alle lærere og elever tog selvfølgelig deres forholdsregler ifht. afstand, og alle møder foregik udenfor. TV: jesper Porsborg på beøsg hos elev Mathias Rødtnes Kjær. TH: Jeppe Østerby er ude at gå tur med elev Victor Vestring-Andersen. 

 

Gode snakke med eleverne

Alle elever har tilknyttet en mentorlærer. Nogle vil måske kalde det for en kontaktlærer, men på Flemming Efterskole følger mentorlærerne deres mentorelever tæt hele skoleåret. Cirka hveranden uge er der mentormøder for hele mentorgruppen, og flere gange i løbet af året afholder mentorlæren individuelle samtaler med eleverne. Det er også mentorlærerne, der afholder mentorsamtaler. Derfor var det helt naturligt, at det var alle mentorlærerne, der kørte på besøg. 

- Jeg har lige været ude at gå en tur med min mentorelev Jens, og det var super hyggeligt. Han havde nogle mega fede spørgsmål til tiden, når vi kommer tilbage, og det var bare en rigtig god snak. Det er fantastisk at komme ud og besøge dem, fortalte gymnastiklærer Thomas Skovgaard Jørgensen fra bilen. 

 

En helt særlig hilsen

Henning Guldagers første besøg var hos Rose Marie Langkjær i Hammel, der var meget glad for besøget. 

- Ej, får vi vores opvisningstøj nu?, spurgte hun med begejstring i stemmen, da hun modtog både dragt og håndredskab. 

Håbet er stadig, at årgang 2020/21 får lov til at vise deres opvisning frem for et publikum. Derfor er der stadig fuld gang i den digitale opvisningstræning, og udlevering af opvisningsdragten bragte heldigvis håb og glæde med sig.  

IMG_8116.JPG  53770F11-2634-4D45-B23D-8CE0AFBF5CA1.jpeg  IMG_7150.JPG

TV: Elev Simon Pultz Holm står med opvisningsdragten i hånden. I midten: Freja Barslund-Gade var i sommerhus ved Henne Strand, hvor hun fik besøg af Mette Berthelsen. Th: Elev Josephine Stengaard Aagaard viste mentorlærer Thomas Skovgaard Jørgensen rundt i lokalområdet. 

Der er ingen tvivl om, at både elever og lærere længes efter at komme tilbage til hverdagen på skolen. Vi havde alle håbet, det var 1. marts. Men vi væbner os med tålmodighed, og håber, at eleverne igen er hjemme på skolen i midten af marts.