#

Nyheder

20. april 2020

Mentorlærere kørte landet rundt for at besøge elever

Det er ikke nemt at være efterskoleelev på afstand, derfor vakte det stor glæde at få besøg af mentor. 

 

I disse dage venter elever og lærere på Flemming Efterskole i spænding på at høre nyt om genåbningen af efterskolerne. Ventetiden er lang for de 200 elever, som har været på efterskole hjemmefra siden 12. marts. Derfor bestemte lærerne, at det var tid til, at de fik et besøg af deres mentor. 
 
På en skole som vores er relationerne vigtige. Eleverne er vant til at være sammen med deres efterskolekammerater døgnet rundt og møde deres lærere dagligt. Det er ikke nemt at gå på efterskole hjemmefra, og de har rigtig mange spørgsmål og bekymringer. Derfor er det vigtigt med et besøg fra skolen, hvor de fik muligheden for at snakke med deres mentor, fortæller forstander Ole Vind.
 
jeppe-og-steffen.jpg
Steffen (th) fik besøg af sin mentor Jeppe Tvedebrink, og det var selvfølgelig med god afstand, håndsprit og udendørs møde. 
 
Alle elever får ved skolestart tilknyttet en mentor, der følger dem hele året, og som løbende holder mentorsamtaler med eleverne. Hver anden uge mødes mentor med hele sin mentorgruppe for at snakke om løst og fast. Det har de også gjort under corona-tiden, men det har været digitalt. 
 
Der er ingen tvivl om, at de digitale møder kan noget. Men hold op, hvor kan det endnu mere at ses (på afstand). Det blev til mange snakke om fællesskabet, savnet og alt det, som de føler de går glip af. Samtidig var de super bevidste om, at de måske får noget andet – et anderledes og forhåbentlig meget stærkere sammenhold på den anden side af det her, fortæller mentorlærer Anne-Mette Pinderup, der også var helt i Græsted for at besøge en mentorelev. 
 
- De har været så glade for besøget, og det har jeg også. Vi håber sammen, at vi kommer tilbage til maj og kan lave de fedeste bedste efterskoleuger. Jeg kørte 860 kilometer i går med et smil på læben, fortsætter hun.
 

Kom med lærerne Maria, Mette, Per, Joakim og Henning rundt. 

Besøgene forgik selvfølgelig efter myndighedernes anbefalinger med afstand, håndsprit og korte udendørs møder. Alle lærere medbragte en lille overraskelse til eleverne i form af en kage, som køkkenet havde bagt for at give dem noget, der minder om skolen. 

 

karla-mentordag.jpg

Karla Kjærvang fortæller, at hun nu kun ser endnu mere frem til at komme tilbage til skolen. 

Det var så rart at få besøg af min mentorlærer, nu glæder jeg mig endnu mere til at komme tilbage, fortæller Karla Kjærvang Søndergaard fra Randers.  

Også Helene Graugaard satte stor pris på mentorbesøget.  

- Jeg synes, det er et virkelig godt initiativ af skolen at sende mentorlærerne rundt i landet for at besøge deres mentorelever. Gensynsglæden var stor, og det var hyggeligt at se og snakke med min mentor Randi igen, fortæller Helene Graugaard fra Hammel.  

 

Billede2-Helene.jpg

Helene Graugaard fra Hammel fik besøg af mentor Randi Nielsen Søgaard, og Helene havde sørget for lækker kage til besøget. 

Vil du se se mere fra besøgene, kan du se TVSyds tv-indslag