#

Nyheder

Tirsdag 11. august 2020

Første skoledag: Velkommen til årgang 2020/21

 

Endnu en årgang er begyndt på Flemming Efterskole, og tiden flyver allerede af sted. To af eleverne fortæller mere om deres første skoledag. 

Flagene var hejst, og varmedisen summede over Flemming, da den første bil søndag eftermiddag lidt efter klokken 14 trillede ind i skolegården.

”Velkommen til Flemming Efterskole, hvad er dit navn?” 

Sådan lød velkomsthilsnen godt 200 gange, da årgang 2020/21 blev budt velkommen til første skoledag på Flemming Efterskole. Hurtigt blev skolegården fyldt med biler og forventningsfulde elever, der kiggede lidt nervøst rundt, mens forældrene hurtigt begyndte at læse af. Der var godt fyldt op i bagagerummene. 

Forste_skoledag.jpg

I skolegården stod lærerne klar til at hjælpe og guide de nye elever og deres forældre.

 

Det første møde med rumme

Første punkt på programmet var at få indkvarteret de 224 elever, der udgør den 127. årgang på skolen. Pigerne blev dirigeret til Lægården, Huset eller Skoveren, mens drengene skulle på enten Høje, Pent, Flade eller Krogen.

Til dem der endnu ikke kan flemming-lingo, er det navnene på de forskellige elevgange. Her blev de nye elever og forældre mødt af en ganglærer, som kunne vise dem videre hen til værelset – og endelig(!) blev det tid til at møde rumme. 

”Jeg var ret nrevøs, for jeg kendte slet ikke nogen ud over én anden. Men jeg glædede mig til at komme over og se værelset. Det var ret sjovt, at der lige pludselig var nogen, som man skal bo sammen med, når man er vant til at bo alene på sit værelse derhjemme,” fortæller Freja Sloth Pedersen, som kommer fra Aulum, og som skal gå i Tumblerklassen. 

IMG_3868.jpeg

Mandag aften var der fællesaktiviteter i hallen med fokus på, at eleverne skal lære hinanden at kende. 

 

Første skoledag i skyggen af Corona

Stille og roligt blev bilerne tømt for bedrollers, små borde, dufflebags og IKEA-poser. Cyklerne blev kørt på plads i cykelskuret. På den ene side var alt, som det plejer at være sådan en første skoledag, og så alligevel ikke helt. 

Rundt på gangene blev der hilst på hinanden på bedste corona-maner med albuestød og vink på behørig afstand.

Det fælles kaffebord var flyttet fra hallen og udenfor til stående kaffe og kage, og i hal 2 var stolene placeret i små grupper - en stol til hver elev og deres forældre. 

”Vi gav vores ganglærer albuen, da vi hilste på hinanden. Det var lidt underligt, men sådan er det bare, og det har ikke den store betydning,” forklarer Emily Audrum Axelsen, der også er 10. klasseelev.  

 

Tiden flyver afsted

Efter forstander Ole Vinds velkomsttale, mødtes alle mentorlærerne med deres elever og forældre, inden det var tid til at sige farvel til mor og far. For nogle kunne det ikke gå hurtigt nok, andre skulle lige have et ekstra kram. Men kl. 18 var de mange biler væk, og tilbage var de 224 elever klar til at spise lasagne, få taget billeder, se skolen og lære alle de nye efterskolekammerater at kende.

”Jeg havde været meget nervøs, jeg havde faktisk helt ondt i maven, da vi sad i bilen. Det var først, da vi ramte Flemming, at det for alvor gik op for mig, at jeg nu skulle jeg på efterskole, men det er gået rigtig godt,” siger Emily Haudrum Axelsen. 

”I starten virkede det bare som om, vi var på camp. Det er lidt underliget, at vi skal være her i så lang tid, men det skal nok komme til at gå hurtigt. Det gør dagene allerede, fordi der sker noget hele tiden,” siger Freja Sloth Pedersen. 

De kommende dage er fyldt med introaktiviteter. Den boglige undervisning begyndte tirsdag eftermiddag med opstart i de forskellige teams, derefter var der første valgfagstime, og allerede onsdag skal eleverne have første gymnastiktime. 

forste_skoledag_2.jpeg