#

Nyheder

20. maj 2020

Eleverne vendte spændte og lidt nervøse tilbage til skolen 

Endelig er vi sammen igen, efter eleverne i ni uger har været hjemmegående efterskoleelever.

 

Mandag aften omkring klokken 18.00 trillede den første bil ind i skolegården. Det var spændte og lidt nervøse elever, der vendte tilbage til skolen. 

I ni uger har de gået på efterskole hjemmefra, hvor de stort set kun har været i kontakt med de andre elever og deres lærere digital på digitale platforme. Dog fik eleverne besøg af deres mentorlærer midt i april, da alle lærerne kørte rundt i hele landet. 

Derfor var det for flere af eleverne som første skoledag om igen at vende tilbage til Flemming Efterskole.

- Det var lidt mærkeligt at komme tilbage, fordi der jo er en masse regler, for eksempel må vi ikke kramme hinanden, og vi skal lige finde ud af, hvordan vi så er sammen. Men det er mega fedt, at vi er tilbage, fortæller Caroline van Heese, der går i 10. klasse. 

til-web.jpg

Caroline van Heese (tv) og Louise Rosenlund (th) går begge i 10. klasse, og de er glade for at være tilbage på skolen, selvom, de synes, det er lidt mærkeligt med afstandskravene. 

 

Kæmpe opholdsstue vækker glæde

Men heldigvis har eleverne hurtigt vænnet sig til den anderledes hverdag, og skolen ligner da også næsten sig selv. Men enkelte ting er ændret. Næsten alle steder på skolen er der skilte med påmindelser om god håndhygiejne. I Spisesalen er der kun halvdelen af de borde, der normalt står der, da eleverne spiser i to hold til hovedmåltiderne, og skolens opholdsstue er flyttet i en af de store haller.   

Alle møblerne fra skolens "gamle opholdsstue" er flyttet ned i hallen, hvor der også er opsat poolbord og bordtennisborde, der er langborde og hyggekroge, og der hænger lyskæder i loftet. Formålet er, at eleverne kan være mange samlet samme sted men stadig overholde afstandskravene.

- Det er fedt med et så stort fællesrum, det er virkelig hyggeligt. Der er plads til alle, og der er virkelig meget, man kan lave, siger Kasper Buus, der går i 9. klasse.  

kasper-buus-til-web.jpg

- Jeg frygtede, at det ville blive dårligt med alle de regler, men jeg har fundet ud af, at vi sagtens kan snakke sammen og lave ting sammen med dem, vi ikke er i familiegruppe med. Det går faktisk rigtig fint, fortæller Kasper Buus, der går i 9. klasse. 

 

Det nye begreb: familiegrupper

Alle elever inddelt i såkaldte familiegrupper med i alt otte elever i hver gruppe. Det er familiegruppen, de bor sammen med, de spiser sammen med, og det er den gruppe, de må være ekstre trætte med. Afstandskravet på én meter gælder ikke inden for familiengruppen. 

- Jeg havde troet, at det ville blive værre med alle de regler. Men det er ret fint, man vænner sig til det. Man finder hurtigt ud af, at man kan lave andre ting end at være på værelset, og så kommer man også ud og snakker med nogle andre, siger Magnus Lindholmer fra 9. klasse.  

 

En anderledes hverdag

Det er tydeligt, at det er en anden hverdag, end den de kender, eleverne er vendt tilbage til. Der er mere rengøring på skemaet, og de kan ikke bevæge sig helt så frit rundt, som de er vant til. Men de fleste af dem er bare glade for at være tilbage sammen med efterskolevennerne.  

Der er stadig bolig undervisning, fællesaktiviteter og træning på programmet, og særligt spring-, rytme- og fodboldtræning har været savnet. 

- Det er første gang i to måneder, at jeg kan springe i et Springcenter. Jeg har selvfølgelig styrketrænet derhjemme, men det er slet ikke det samme, fortæller Magnus Lindholmer. 

magnus-til-web.jpg

Magnus Lindholmer, der går i 9. klasse, er særligt glad for, at han nu kan springe igen. Det har han ikke haft mulighed for al den tid, han har været hjemme. 

Det er ikke kun eleverne, der har glædet sig. Alle de ansatte har også set frem til dagen, hvor eleverne vendte tilbage. Blandt andre forstander Ole Vind, der mandag eftermiddag sendte en hilsen ud på Facebook, som siden har oplevet lidt af en lovestorm på de sociale medier.