#

Nyheder

20. november  

Store flyttedag på Flemming Efterskole

Det var spændte elever, der torsdag gik til morgemad, det var nemlig tid til skoleårets første flyttedag. 

 

Alle skolens 220 elever fik nye værelser og nye rummer. Det er det første af i alt to værelsesbyt i løbet af året. Værelsesbyttene er med til at udvide elevernes omgangskreds og netværk på skolen, og dermed styrker det deres sociale kompetencer. 

 

En begivenhedsrig dag fyldt med spænding

- Det bliver mega spændende. Altså det er spændende, fordi vi ikke ved, hvad der kommer til ske, men det bliver også godt med noget nyt og lære nogle nye at kende. Jeg glæder mig, siger Signe Vinding, der går i 9. klasse. 

Flyttedagen begyndte kl. 08.00 med nedpakning af værelser og alle tingene blev flyttet ud i klasseværelserne. Det er alligevel utroligt, hvor meget man på en 3,5 måned kan få samlet på et elevværelse. 

IMG_6094.jpeg  IMG_6070.jpeg Astrid og Nanna hjalp hinanden med at bære tingene ned fra Lægården. Alle værelser skulle tømmes helt. 

 

Ikke helt overraskende var drengene hurtigere til at tømme værelserne end pigerne. Da alle tingene var ude, var det tid til hovedrengøring, så værelserne stod lækre og indbydende til de nye beboere. 

 

IMG_6060.jpeg IMG_6063.jpeg IMG_6068.jpegHovedrengøring med både vinduespudsning og luftning af madrasser er en stor del  af værelsesdagen, så det er lækre rene værelser alle elever flytter ind på. 

 

Efter hovedrengøring og middagsmad mødtes alle piger i hal 4 og alle drenge i hal 2. På Flemming Efterskole bor drenge og piger hver for sig på drenge- og pigegange. Der er ni forskellige gange af forskellige størrelser, men fælles for dem alle er, at der er bad og toilet på gangene.

 

Spændingen udløst

Først fik eleverne at vide, hvilken gang de skulle gå ud på. Ude på gangene stod ganglærerne klar til at fortælle, hvem de skulle bo sammen med. 

Særligt i år var det spændende for eleverne at komme ud på gangene. Indtil nu har de nemlig kun set deres egen gang, fordi de grundet Corona ikke må besøge andre ganggrupper. Derfor var de meget interesserede i, hvor store de forskellige værelser er. 

Da spændingen var udløst, var det tid til at flytte ind og hygge med sin nye rumme - eller for nogens vedkommende rummer. 

- Jeg er kommet på et stort fire-mands-værelse, og det er meget anderledes en det to-mands-værelse, jeg er vant til. Men det skal nok blive mega fedt, fortæller Asta Støckel Clausen, der går i 10. klasse. 

Der venter endnu et værelsesbyt i foråret, så eleverne kommer i alt til at bo tre forskellige steder med flere forskellige rummer.