headimg-1.jpg

INFO TIL KOMMENDE ELEVER

Værd at vide inden du starter på Flemming Efterskole

Kære kommende Flemming-elev.

Du må være spændt. Det kan vi godt forstå.

Dit efterskoleår bliver helt sikkert en oplevelse for livet, og du kommer til at tage mere med dig, end du overhovedet kan forestille dig.
Det kræver forberedelse at starte på efterskole. Både mentalt og fysisk.

Du skal vide, at du har sagt ja til:

• et år, hvor vi stiller krav til dig. Ikke for at irritere dig - men for at udvikle dig

• at tage stilling til, hvad du vil med dig selv, med dit efterskoleår og med din fremtid

• en hel masse gymnastik

• at være en del af et forpligtende fællesskab, hvor du selv skal byde ind for at det bliver fedt

• en aktiv hverdag, hvor du er igang fra tidlig morgen til sen aften med minimum 1 times idræt om dagen

Hvad sker der inden jeg starter?

16 måneder før (april):

Besøgsaften - en fredag aften med rundvisning, information og aktiviteter for den næst-næstkommende årgang

10 måneder før:

Betaling af 2. rate optagelsesgebyr på kr. 1.400. Her sikrer du dig din plads. Læs mere om betalinger her.

6 måneder før:

Infomøde for den kommende årgang. Inden da beder vi om en masse oplysninger, så vi kan søge statsstøtte for jer.

Facebookgrupper for de kommende årgange

Vi har oprettet facebookgrupper for de kommende to årgange. Gruppen er kun for elever, og den styres af Katrine og Maj, som er kommunikationsmedarbejdere på FE. Vi bruger den til at kommunikere direkte til de kommende elever om nye tiltag, invitationer osv. Alle vigtige informationer sendes også ud på mail, så forældre også er orienteret.

Fysisk forberedelse

Træning inden du starter

Det er surt at sidde ude – og specielt på efterskolen. På Flemming Efterskole kommer du til at være fysisk aktiv hver dag, og det kan være en stor omvæltning for din krop, hvis du ikke er vant til det.

For at få mest muligt ud af dit efterskoleår og undgå skader har vores fysioterapeut lavet et træningsprogram, som vi anbefaler, at du går i gang med i april måned, inden du begynder på skolen.

Se træningsprogrammet for kommende elever her.

Pakkeliste til efterskolen

Hvad SKAL medbringes?

• Skole-/computertaske
  • Sengetæppe
  • Vasketøjskurv
  • Sengelinned, dyne, hovedpude og rullemadras
  • Lommeregner (skal kunne potensregning)
  • Skriveredskaber
  • Idrætstøj
  • Indendørs- og udendørssko
  • 18. udgave af Højskolesangbogen
  • Cykel i køreklar stand, cykelhjelm, lappegrej og cykelpumpe
  • Sovepose, liggeunderlag og gerne telt
  • Gult sygesikringskort
  • Pas og blåt sygesikringsbevis (medbringes efter jul)

Hvad MÅ medbringes?

• Bærbar computer (anbefales kraftigt at medbringe)
  • Knallert, hvis den er lovlig, forsikringen er i orden, og man har et knallertkørekort
  • Mobiltelefon
  • Printer
  • Håndvægte
  • Små møbler i meget begrænset omfang
  • Topmadras (sengene er 80 cm brede)

Hvad må IKKE medbringes?

• Husdyr
  • Fjernsyn
  • Kogeplader, køleskab, brødrister, toastmaskine
  • Elkoger, kaffemaskine og varmeblæser
  • Knive og andre "våben"
  • Elektroniske spillemaskiner
  • Træningsbænke, vægtstænger og andet tungt træningsudstyr

Ferier

Skolen holder lukket i efterårsferien (uge 42), juleferien (uge 51 + 1) og vinterferien (uge 7). Vær opmærksom på, at vi går i skole mandag til onsdag før påske.

Weekender

Vi har fire forskellige slags weekender på skolen:

1. Almindelig weekend

Når undervisningen slutter fredag kl. 14.30, kan du enten blive på skolen eller tage hjem hele weekenden og komme igen søndag 18.30-21.30. Programmet for weekenden på skolen tilrettelægges i samarbejde med den pågældende vagtlærer.

2. Arrangementsweekend:

Nogle weekender er der særlige arrangementer fx. fodboldstævne, musikweekend el.lign.

Hvis du vælger at blive på skolen én af disse weekender, skal du følge de arrangementer, der er på skolen. Du må også gerne vælge at tage hjem disse weekender.

3. Gymnastikweekender i opvisningsperioden:

Gymnastikweekender er obligatoriske. Du skal derfor regne med at tilbringe de fleste weekender i opvisningsperioden på skolen. Der vil i begrænset omfang være mulighed for at tage hjem.

4. Hjemrejseweekend:

Disse weekender er fredag eller mandag undervisningsfri, idet undervisningen er henlagt til andre tidspunkter. Meningen er, at de bruges til tandlægebesøg o.lign. Hvis fredag er undervisningsfri slutter undervisningen torsdag kl. 14.30, og man møder ind igen søndag aften som normalt. Hvis mandag er undervisningsfri, slutter undervisningen fredag kl. 14.15 som normalt, og man møder ind igen mandag aften kl. 18.30-21-30.