banner-skadesbehandling.jpg

SKADESBEHANDLING

Høj aktivitet kræver god fysisk form

Det kræver en god fysisk form at være elev på Flemming Efterskole. For at gennemføre det høje træningsniveau i idrætstimerne skal den enkelte elev være skadesfri og have en solid styrke i muskler og led.

Fysioterapeut på skolen

Dog er sportsskader desværre uundgåelige, og vi har derfor en fysioterapeut ansat. Hvis eleverne rammes af en skade, vil de blive tilset af vores fysioterapeut.

Han kan give en vis mængde behandling og ordinere træningsøvelser, som genoptræner skaden samt forebygger, at det sker igen.

Genoptræning i idrætstimerne

Hvis eleven bliver skadet, så det ikke er muligt at deltage i idrætstimerne, har man i stedet skadestræning. Timen bruges dels i vores fitnesslokale, hvor man laver de øvelser, man har fået, og dels går man en tur og får noget frisk luft.

Vær i form inden du starter

Sportsskaderne forebygges bedst ved, at du er i så god form som muligt, når du ankommer som elev på Flemming Efterskole. Derudover er fornuftigt fodtøj altid en god idé.

Træningsprogram til kommende elever

Vores fysioterapeut har lavet et træningsprogram til de kommende elever, som vi stærkt anbefaler at følge, hvis man vil undgå skader i sit efterskoleår. Se træningsprogrammet for kommende elever.